Skoči na glavno vsebino

Kategorije prispevkov

Prispevke razvrščate v “Kategorije“ in podkategorije. Uporabnikom spletišča olajšajo branje in brskanje po sorodnih prispevkih. Kategorije urejate v Nadzorna plošča → Prispevki → Kategorije.

Na začetku je privzeto samo kategorija “Nekategorizirano“. Ker je ne morete pobrisati, jo lahko preimenujete v npr. “Novice“. Kliknete na povezavo “Nekategorizirano“. Spremenite “Ime” in “Ključ”, lahko dodate tudi “Opis” kategorije. Spremembe še shranite na gumbu .

Kategorijo in podkategorijo lahko dodate v Nadzorna plošča → Prispevki → Kategorije. Vpišete “Ime” kategorije in “Ključ“, ki je brskalniku prijazen (male črke, brez ČŠŽjev in presledkov, številke so dovoljene, lahko še vezaji). Hierarhijo lahko ustvarite s spustnim seznamom pod “Nadrejeno“. Dodate še “Opis”, če želite.

Kategorijo/podkategorijo shranite z gumbom .

Vse kategorije vidite na desni strani.

Kategorijo ali več njih v prispevku označite v lastnostih prispevka/strani na desni: Kategorije in ustrezno/ustrezne odkljukate:

kategorije

Kategorije se, odvisno od teme in nastavitev, prikažejo v prispevku (zgoraj/spodaj), dodate jih lahko v “Gradnike” in “Menije”.

Bodite pozorni, katere kategorije urejate. Kategorije so še v “Povezavah“, “Dogodkih“, “Projektih“, “Prenosih” … odvisno od aktiviranih vtičnikov. Naštete kategorije so med seboj ločene, lahko pa jim določite enako ime (ključ, opis).

Kategorije na portalu www.sio.si:

This image has an empty alt attribute; its file name is prispevekOkvir6.jpg

Strani ni mogoče razvrščati v kategorije, razvrščate jih v “menijih“.

Oznake

Oznake ali značke (tag) so zelo podobne kategorijam. Oznake vam pomagajo še natančneje označiti (opisati s ključnimi besedami) vsebino prispevka.

Primer: pišemo o športnem dnevu. Na voljo imamo morda kategorijo “Dnevi dejavnosti”, prispevek pa še dodatno opišemo z oznakami: športni dan, pohod, Planina.

Lahko dodajate nove, ali uporabite že uporabljene v prejšnjih prispevkih. V posameznem prispevku jih vpišete/izberete v lastnostih prispevka na desni pod Oznake:

Oznake se lahko prikažejo v gradnikih (na levi), pa tudi pod prispevkom (ali nad; odvisno od izbrane teme).

(Skupno 327 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri dostopnost