Skoči na glavno vsebino

Menjava teme

Različne teme nudijo različne grafične izglede ter funkcionalnosti in jih lahko še dodatno prilagodite. Različne teme omogočajo tudi različno stopnjo prilagodljivosti.

Na Arnesu dodajajo nove teme, če omogočajo večjo funkcionalnost. Na Arnesu želijo, da so teme tudi varne in posodobljene tudi s strani razvijalcev, zato varnostno vprašljive teme tudi odstranijo. Kot lastnik spletišča ste o tem obveščeni in imate na voljo nekaj časa, da tudi sami prilagodite izgled spletišča drugi temi. O vseh novostih pa ste obveščeni tukaj: https://splet.arnes.si/category/novice/.

Za teme Divi, Erudito, Academica Pro in Hueman je za primerjavo zbranih nekaj spletišč: vzorčni primeri. Omenjene teme, skupaj s temo Extra, omogočajo tudi široko prilagodljivost.

Divi in Extra poleg visoke stopnje prilagodljivosti omogočata tudi oblikovanje strani in prispevkov z Divi Builderjem. Možno pa je uporabiti tudi že izdelane predloge (template) strani/prispevkov.

V Nadzorni plošči → Videz → Teme lahko vidite vse teme.

Pri nekaterih temah lahko že iz predogledne sličice sklepate, kakšen bo izgled spletišča. Preden se odločite za zamenjavo teme, na želeni temi kliknite gumb “Predogled“.

Izbrana tema se prikaže v novi grafični podobi, z vsemi vsebinami (prispevki, strani), vendar brez vidnih obstoječih “menijev” in “gradnikov“.

Vse grafične nastavitve lahko preizkusite v možnostih na levi strani. Lahko nastavite tudi obstoječe “menije” in “gradnike“.

Če vam je nova podoba spletišča všeč, jo “Shranite in aktivirajte“, sicer kliknite X.

Nekatere teme lahko vsebujejo več “menijev” in/ali več možnosti postavitve “gradnikov“. V tem primeru lahko dodatne “menije” in “gradnike” še ustvarite in uredite ter jim določite ustrezen položaj. V primeru, da vam ustvarjeni “gradniki” izginejo, jih poiščite v Nadzorni plošči → Videz → Gradniki med “Nedejavnimi gradniki“.

Nekatere teme dodajo tudi nove menijske postavke v menijih na levi menijski vrstici. S tem dobite širše možnosti nastavljanja aktivirane teme.

Divi

Nadzorna plošča → Divi → Theme Options

Nadzorna plošča → Divi → Theme Customizer

Nadzorna plošča → Divi → Module Customizer

Academica Pro 3.0, Erudito

Nadzorna plošča → WPZOOM → Theme Options

Hueman

Nadzorna plošča → Videz → Prilagodi

Tudi veliko večino nastavitev preostalih tem dobite v: Nadzorna plošča → Videz → Prilagodi.

(Skupno 283 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri dostopnost