Skoči na glavno vsebino

SOGO Dostopnost

Moč svetovnega spleta je v njegovi splošnosti in univerzalnosti. Zato je pomembno, da se ob njegovem hitrem širjenju spletne strani, orodja in tehnologije oblikujejo in razvijajo tako, da jih lahko uporabljajo tudi osebe s posebnimi potrebami.

S spodbujanjem vključenosti in dostopnosti lahko vsem omogočimo enake možnosti za razvoj. Pomembno je, da se uporabnikom omogoči zaznavanje, razumevanje, navigacijo ter interakcijo s spletom. S tem namenom lahko na spletni strani vključite vtičnik “SOGO dostopnost” , ki ponuja funkcionalnosti, namenjene osebam s posebnimi potrebami.

Ko vtičnik “SOGO Dostopnost” aktivirate, NUJNO odprite nastavitve SOGO Dostopnosti (Nadzorna plošča → SOGO Dostopnost → Nastavitve → zavihek “Nastavitve”) in kliknite gumb “Shrani spremembe”, tudi v primeru, če ničesar ne spreminjate. S tem zagotovite, da se shranijo privzete nastavitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje vtičnika in spletišča.

Z vtičnikom “SOGO dostopnost” obiskovalcem spletišča omogočamo, da prikaz spletišča prilagodijo svojim potrebam. V privzetih nastavitvah se gumb za nastavitev prikaza spletišča pojavi levo zgoraj.

Spremenijo lahko pisavo, povečajo črke, spremenijo kontrast barv na spletišču, ustavijo premike ter s podčrtovanjem naredijo hiperpovezave bolj vidne.

Navodila za uporabo vtičnika si lahko ogledate še na Arnesovi spletni strani.

(Skupno 610 obiskov, današnjih obiskov 1)
Zapri dostopnost